• 06okt
          • DEŇ JABLKA V 1.B 

            Jabĺčka sú od nepamäti dôležitou súčasťou nášho jedálnička. Sú typickým jesenným ovocím, a aj preto si ich vieme vychutnať na sto spôsobov: surové, ako súčasť ovocných šalátov, ale obľúbené sú aj jablkové koláče či rôzne šťavy.

            Deň jablka sme si pripomenuli aj v triede 1.B.

            Žiaci na hodine matematiky priraďovali čísla k počtu jabĺčok v košíkoch. Na slovenskom jazyku vyfarbovali hlásky podľa zadania a aj si precvičili čítanie hlások. Vedľa určenej hlásky napísali rovnakú hlásku. Manuálne zručnosti si žiaci cibrili strihaním a obmotávaním papierových jabĺčok vlnou. Sladké, voňavé a šťavnaté jabĺčka žiaci ochutnali v surovom stave.

            Všetci žiaci z 1.B sa v tento deň nielen naučili veľa vecí, ale sa aj spoločne zabavili. Sú to veľmi šikovné deti.

             

                                                                                                                                              Mgr. Marianna Jankechová

      • 06okt
          • Divadelné predstavenie v Bratislave

            Dňa 05. 10. 2023 žiaci 8. a 9. ročníkov navštívili Divadlo P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Absolvovali sme divadelné predstavenie, ktoré nieslo charakteristický názov "Buchny, Kopny . . (trnavský slang), ktoré mapovalo prierez slovenskou literatúrou a jednotlivými literárnymi dielami. Divadelné hra bola žiakom aj napriek edukačnému zameraniu podaná  humornou formou. Žiaci sa naučili, ako správať v divadle počas samotného predstavenia a obohatili si svoj kultúrny život. Predstavenie sa páčilo, herci podali výborné výkony a my sme sa pomaly pobrali všetci naspäť do našej Ilavy. Verím, že sa opäť spoločne stretneme na kultúrnom podujatí! 

             

            PaedDr. Lucia Siranová

      • 04okt
      • 29sep
      • 26sep
          • Predvianočný Londýn 10. 12. - 14. 12. 2023

            Vážení rodičia!

            V termíne od 10. 12. 2023 do 14. 12. 2023 by škola chcela usporiadať pre žiakov zájazd do Londýna za 340,-€ + vstupy.

            Na zájazd do Londýna si naši žiaci môžu zavolať aj osobu z inej školy, kamarátku/kamaráta alebo niekoho z rodiny.

            V spolupráci s českou cestovnou kanceláriou ponúkame nasledovný program.

            1. Deň odchod
            2. Deň Londýn – časť City
            3. Deň Windsor a Wembley Stadion
            4. Deň Londýn – časť Westminster
            5. Deň príchod

            Cestujeme autobusom a potom z Calais (Francúzsko) do Doveru (Anglicko) trajektom. Naspäť cez kanál La Manche cestujeme Eurotunelom.

            Ubytovanie je v hostitelských rodinách (2 noci) a dve noci spíme po ceste v autobuse.

            Jediným platným cestovným dokladom žiaka je pas.

            Cestovná kancelária mi poslala podrobné informácie k zájazdu. Tie by som preposlala tým, ktorí prejavia záujem o účast svojho dieťaťa na zájazde v Edupage – prihlasovanie na akcie.

            So záujemcami – rodičmi aj žiakmi – by sme sa stretli budúci týždeň 3. 10. 2023 popoludní o 16:00 hod., kde by dostali presné informácie k zájazdu.

            Pekný deň.

            Mgr. Dana Škultétyová

      • 24sep
          • Detský štafetový kros - Trenčiansky kraj

            Gratulujeme

            Úspešnú účasť zaznamenali vybraní žiaci z krúžku Detská atletika na Štafetovom krose v Trenčíne, na Brezine, dňa 24.9.

            Aj keď počasie celkom neprialo, nálada bola ozaj športová. Medzi atletickými klubmi Trenčianskeho kraja sa nedali zahanbiť žiaci staršej kategórie: Emka Mikulová, Tamarka Balonová, Alan Brňák, Ondrej Dian.

            A dokonca žiaci mladšej kategórie: Adelka Batlová, Alžbetka Cedzová, Filip Ilončiak a David Iskra skončili na 3. mieste. Všetci zúčastnení sú žiakmi 3.A triedy.

            Gratulujeme a prajeme veľa ďalších športových úspechov!

      • 22sep
          • POĎAKOVANIE

            Ďakujeme divadelnému súboru Masky z Ilavy a Janke Trenčanovej za krásny umelecký zážitok spojený s putovaním za rozprávkovými postavičkami v divadelnom predstanení Mechúrik Košúrik alebo vandrovka trochu inak.

      • 21sep
      • 20sep
      • 17sep
      • 12sep
          • Predpis Školská jedáleň v module Platby v Edupage

            Dňa 12.9.2023 sme deaktivovali predpis Školská jedáleň, takže ho atuálne v module Platby nevidíte, a to kvôli zmenám v jeho konfigurácii. Predpokladáme jeho opätovné aktivovanie ešte dnes, prípadne zajtra až na budúci týždeň.

            Dňa 18.9.2023 sme aktivovali predpisy Školskej jedálne pre všetkých stravníkov s výnimkou dotovaných. Na predpise pre dotovaných stravníkov sa stále pracuje, doplníme v čo najkratšom čase, predpoklad je zajtra, 19.9.2023.

            Dnes, 19.9.2023, sme opäť aktivovali aj predpis Školskej jedálne pre dotovaných stravníkov po jeho prekonfigurovaní, aktuálne by sa už mala záloha 10 € na stratené dotácie zobrazovať v kredite. Súčasne sa každá stratená dotácia sa z kreditu odpočítava a je možné vidieť potom zostatkový stav kreditu (v PC Školská jedáleň, v mobile Jedálny lístok). Po kliknutí na kredit môžete aj presne vidieť stratené dotácie za konkrétne dni. Súčasne upozorňujeme, že zastavenie výdaja obedov po vyčerpaní kreditu stratenými dotáciami bude platiť aj stravníkov s dotáciou!

             

            Administrátor systému Edupage

            12.9.2023, oprava termínu aktivovania 14.9.2023, doplnenie informácie 18.9.2023, 19.9.2023.

      • 13sep
      • 12sep
      • 05sep
          • Ďakujeme

            Aj tento rok Slovenská katolícka charita usporiadala zbierku školských pomôcok. Vďaka štedrým darcom nášho mesta, môžeme obdarovať aj my tých, ktorí to z rozličných dôvodov potrebujú a vyčariť im úsmev na tvári. Ako sa vraví: radosť rozdávaním rastie. Ďakujeme

      • 31aug
      • 02aug
          • ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ - Zápisný lístok a dotácie na stravu - upresnenie

            Ako Vás v správe cez Edupage informovala vedúca školskej jedálne, termín na podanie zápisného lístka so žiadosťou na dotáciu sa z technických dôvodov skrátil už na 4.8.2023 do 7:00 h! Tento termín opätovne pripomíname, nakoľko v  prípade nestihnutia termínu nie je možné od septembra obdržať dotáciu na stravu.

            Ostatní žiaci, teda tí, ktorým rodičia o dotáciu na stravu nežiadajú, môžu podať zápisný lístok na stravu s vyznačením, že nežiadajú o dotáciu kedykoľvek neskôr, doporučujeme tak urobiť pred 25.8., nakoľko 25.8. súčasne uplynie aj termín na zaplatenie kreditu pre stravu pre september 2023. Neskôr prihlásiť a zaplatiť samozrejme možné bude, ale začiatok stravovania už bude závisieť od situácie.

            Ako sme Vás už informovali, zápisný lístok sa podáva cez modul Žiadosti/vyhlásenia v Edupage, súčasťou zápisného lístka je aj vyznačenie, či sa žiadate na dieťa dotáciu, či nie.

             

            3.8.2023

      • 30jún
          • ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ - Zápisný lístok a dotácie na stravu pre školský rok 2023/2024

            Dobrý deň,

             

            tento rok sa bude do školskej jedálne prihlasovať na stravu a žiadať o štátnu dotáciu na stravu elektronicky cez Edupage.

            Preto sme práve zverejnili v module Žiadosti a vyhlásenia novú položku, a to Zápisný lístok na stravovanie s NÁVRATKOU - obedy, v ktorej je integrovaný jednak samotný zápisný lístok a jednak to, či žiadate alebo nežiadate o dotáciu na stravu pre Vaše dieťa.

            V samotnom Zápisnom lístku uvádzate:

            - pre ktorý školský rok zapisujete Vaše dieťa na stravu v Školskej jedálni - uveďte budúci školský rok 2023/2024!

            - či žiadate alebo nežiadate o dotáciu na stravu

            - a číslo účtu, na ktorý bude vrátený preplatokna stravovanie v tvare IBAN

            Zápisný lístok musíte samozrejme podať za každé Vaše diaťa navštevujúce ZŠ, ak ich chcete prihlásiť na stravu. Termín na podanie Zápisných lístkov s dotáciou na stravu je do 8.8.2023, 12:00 h oprava 4.8.2023, 7:00 h.

            Čo sa týka platieb, platby budú zálohové, a to vždy do cca. 25. predchádzajúceho mesiaca To znamená platba za september bude vyžadovaná do 25.8., čo nakoniec nájdete aj v module Platby v Edupage. Platba za september bude vo výške predpokladanej ceny za všetky odobraté obedy v mesiaci september, do nasledujúcuch platieb bude systém premietať už aj cenu odhlásených obedov, posledná platba bude do 24.5.2024, všetko uvidíte v module Platby v Edupage, nakoniec tak, ako ste to videli aj tento školský rok.

            Zaplatenie kreditu vo výške 10.- € budeme vyžadovať aj od žiakov s dotovanými obedmi, aby mali kredit na vykrytie ceny obeda v prípade straty nároku na dotáciu. Tento kredit bude vyžadovaný zaplatiť tiež do 25.8.2023. Po jeho vyčerpaní bude nutné tento kredit si znova včas obnoviť, aby systém nezastavil výdaj obedov.

            Čo sa týka budúcich žiakov školy, ktorí nastúpia do školy 1.9.2023, plne sa ich týka vyššieuvedené s tým, že rodičia sa dostanú k svojim rodičovským kontám v Edupage začiatkom júla 2023 aby mohli vykonať požadované úkony. Heslá im budú zaslané na e-mailové adresy, ktoré uviedli v elektronických prihláškach do školy. Podmienkou k získaniu hesla je ELEKTRONICKÉ POTVRDENIE NÁSTUPU DIEŤAŤA DO ŠKOLY, ktorým je možné reagovať na elektronicky zaslané Rozhodnutie o prijatí.

             

            Ďakujeme.

             

            vedúca ŠJ a administrátor systému Edupage

            30.6.2023 (oprava dátumu termínu 2.8.2023)

             

             

      • 12júl
          • ZÁPIS DO ÚVODNÉHO ROČNÍKA

             Základná škola Medňanská 514/5, 01901 Ilava 

            v školskom roku 2023/2024 otvára so súhlasom zriaďovateľa 

            ÚVODNÝ ROČNÍK PRE DETI S NARUŠENOU KOMUNIKAČNOU SCHOPNOSŤOU ĽAHKÉHO STUPŇA.

              

            Zápis do úvodného ročníka  sa koná 24. 07. 2023 od 15:00 do 17:00 hod. na základnej škole v pavilóne B na 1. poschodí (školská knižnica).

             

            Elektronická prihláška do úvodného ročníka je od 12. 7. 2023 zverejnená na webe školy (ponuka vľavo v zelenom paneli), alebo priamo na tejto adrese: https://zsilava.edupage.org/register/

             

            Pri zápise dieťaťa do úvodného ročníka pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou ľahkého stupňa postupujú zákonní zástupcovia podľa pokynov v elektronickej prihláške a vyplnia aj informovaný súhlas zákonného zástupcu, ktorý je nižšie.

            https://www.minedu.sk/data/att/26687.docx

            Ak majú rodičia záujem, môžu nás kontaktovať:

            • e-mailom: zsilava@zsilava.sk ,
            • telefonicky: 0902 414 505 alebo 0907 790 881 

                                                                                                                                     Mgr. Dana Škultétyová

             

      • 02jún
      • 04júl
          • Chránime deti

            Vážení rodičia, milí žiaci!

            Obvodné oddelenie policajného zboru v Ilave prostredníctvom linku: chranimedeti@minv.sk, vyzýva všetkých na prevenciu pred protiprávnym konaním (prinášaním návykových látok rôzneho druhu do školy a tiež nebezpečných predmetov, zbraní a iných vecí, ktoré by ohrozili život a zdravie detí v škole).

            E-mail: ooilava@minv.sk

            Ďakujem za spoluprácu.

            Mgr. Dana Škultétyová

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.