• 29jún
          • PRÁZDNINOVÝ POBYT

            Vážení rodičia, 

            prázdninový pobyt prihlásených detí sa začína 4. júla 2022 (pondelok) v čase od 6:00 do 16:00 hod. v priestoroch ŠKD.

            Aktivity budú prebiehať podľa počasia a záujmu detí v priestoroch školy alebo v blízkom okolí.

            Cena za obed a olovrant je 6 €. Deťom sa bude vydávať obed v škole, zaplatiť zaň môžete vopred pedagogickému zamestnancovi alebo najneskôr ráno pri príchode dieťaťa do školy.

      • 29jún
          • OLYMPIÁDA 2022

            Prešiel rok a na našej škole opäť zaznela olypijská hymna. Prečo? 27. júna 2022 sa totiž pre žiakov I. stupňa uskutočnila „Olympiáda 2022 “. Slávnostným nástupom a vztýčením olympijskej vlajky sme otvorili športové zápolenie jednotlivcov i žiackych kolektívov.

            Deti si zmerali svoje sily  v rýchlom behu, v štafete, v hode kriketovou loptičkou a basketbalovou loptou, v skoku do diaľky z miesta, v behu šikovnosti, v prekážkovej dráhe, v točení olympijským kruhom, ale aj v kolektívnych súťažiach. Okrem olympijských disciplín si deti užili aj zábavu pri  skokoch na švihadle či vo vreci a pri chodení na chodúľoch.

            Celá olympiáda sa niesla pod tradičným heslom: „ Rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a  v priateľstve.“ Aby zápolenie prebiehalo v duchu fair play zabezpečovali pani učiteľky v úlohe rozhodcov.

            Najlepší žiaci boli odmenení medailou, diplomom, vecnou cenou a sladkosťou. Po slávnostnom vyhodnotení  a zvesení olympijskej vlajky sa naša olympiáda skončila. Už teraz sa všetci tešíme na uskutočnenie ďalšej úspešnej akcie v budúcom školskom roku, v ktorej si môžeme zmerať svoje sily.  

            Touto cestou chceme poďakovať Rade rodičov, ktorá nám poskytla finančné prostriedky na zakúpenie odmien pre deti a taktiež učiteľskému kolektívu, ktorý sa podieľal na realizácii nášho "Olympijského  dňa“.          

             

                                                                                                                              Mgr. Lýdia Horáková

      • 29jún
          • ŠKOLA V PRÍRODE NA DONOVALOCH

            Od 6. do 10. júna žiaci 4. ročníkov so svojimi triednymi učiteľkami absolvovali nezabudnuteľnú školu v prírode v malebnom kúte našej vlasti – na Donovaloch. Horský penzión Zornička sa stal pre deti na päť dní domovom s výbornou domáckou kuchyňou a množstvom zážitkov. K nezabudnuteľným určite patrila návšteva rozprávkovej krajiny Habakuky a jej čarokrásny svet v štýle ľudovo-fantazijnej architektúry. Úžasné prírodovedné zbierky živočíchov a rastlín stredného Slovenska nám ponúkol Tihányiovský prírodovedný kaštieľ v Banskej Bystrici. Donovaly - turistický raj, sme prebrázdili krížom - krážom a spoznávali krásy tohto slovenského regiónu. V popoludňajších hodinách sa deťom venovali animátorky a spoločne trávili čas pri hrách, hudbe, karnevale a vedomostných súťažiach. Napriek tomu, že nám počasie veľmi neprialo, celý týždeň sme si užívali naplno. Ani na spiatočnej ceste sme nezaháľali a navštívili hrad StrečnoBudatínsky zámok, kde sme  spoznali drotárske remeslo, ktoré je súčasťou slovenskej histórie.                                                                    

            Škola v prírode  prebehla podľa plánu a všetky ciele boli splnené. Upevnili  sa priateľské vzťahy, utužil kolektív,  posilnila fyzická zdatnosť a prehodnotil vzťah k prírode. V neposlednom rade žiaci nadobudli dôležité skúsenosti získané samostatnosťou, disciplínou a životom v kolektíve bez rodinných príslušníkov. Po týždni plnom zážitkov sme sa všetci zdraví a veselí vrátili k svojim rodinám.

             

                                                                                                          Mgr. Lýdia Horáková                                                 

      • 28jún
      • 22jún
      • 19jún
          • O medovníkovom domčeku

            V piatok 17. júna sme v malej telocvični privítali deti z materských škôl v Ilave a v Klobušiciach. Žiaci, navštevujúci Školské divadlo, si pre ne pripravili modernú rozprávku O MEDOVNÍKOVOM DOMČEKU. Nechýbali v nej sovy, ani mačky, ani Janík s Marienkou, a samozrejme, hlavné slovo mala ježibaba.

            Škôlkárom sa príbeh páčil a „hercov“ odmenili potleskom. O radosti z piatkového dopoludnia svedčia nielen fotografie, ale aj „amatérska“ nahrávka rozprávky, ktorú si môžete pozrieť kliknutím na odkaz.

            V hereckých úlohách sa deťom predstavili:

            Janko: Jakub Roob

            Marienka: Martina Baginová

            Striga: Kristína Juríčková

            Sova Hermína: Petra Pučeková

            Sova Fridolína: Nela Vargová

            Sova Dobroslava: Katarína Basilová

            Mačka Jonatánka: Ela Balónová

            Kocúr Sivko: Matej Marcin

            a Kocúr Ňufko: Jakub Laurenčík


            Scenár napísala a rozprávku s deťmi nacvičila: Marcela Bagínová.


            Prajeme Vám príjemné pozeranie:  https://youtu.be/OXaFT6eOiVg

      • 14jún
          • Futbalové zápasy v našej škole

            V dňoch 17. mája až 10. júna 2022, žiaci  druhého stupňa pod vedením učiteľov: Mgr. Michala Belicu a Mgr. Jozefa Koncového súťažili vo futbale. Celkovo sa do zápasov zapojilo 147 žiakov, ktorí odohrali spolu 14 zápasov. Hralo sa na dva polčasy, pričom každý trval 20 minút.

            Prinášame vám výsledky futbalových zápasov a umiestnenie jednotlivých tried:

            PREHĽAD MEDZITRIEDNYCH ZÁPASOV

            Zápas medzi triedami

             

            5. C – 5.A             6:2

            5.B – 5C               5:0

            5.A – 5.B              2:5

            6.C – 6.A              8:1

            6.A, 6.C – 6.B      3:2 – po penaltách

            7.C – 7.A              7:0

            7.B -7.C                4:2

            7.B – 7.A              6:3

            8.B – 8.A              12:0

            9.B – 9.A              4:3 – po penaltách

            9.B – 9.A              3:1 - odveta

            7.B – 8.A              11:2

            7.B – 8.A              5:2 - odveta

             

            SUPERFINÁLE odohrali medzi sebou triedy: 8.B – 9.B s výsledkom  3:2

            Víťazmi jednotlivých ročníkov sa stali: žiaci 5.B, 6.C, Z.B, 8.B a 9.B.

            Za absolútnych víťazov školy boli vyhlásení žiaci 8.B.

             

            SRDEČNE  BLAHOŽELÁME

      • 14jún
      • 12jún
          • Školský výlet žiakov 9.B

            priepasť Macocha v CZ - 08.06.2022 – 09.06.2022

            Veľmi sme sa tešili, keď našej triednej pani učiteľke Ing. Dane Frýdeckej, napadlo, že by sme sa mohli rozlúčiť, pred ukončením nášho spoločného deväťročného pôsobenia v našej škole, krásnymi spomienkami spojenými aj s koncoročným školským výletom v priepasti Macocha v Moravskom krase. Macocha je najhlbšia priepasť svojho druhu v Českej republike a strednej Európe.

            Počas príchodu do autobusu  v Ilave sme mali  veľmi daždivé počasie, no to sa časom zmenilo a počasie nám už prialo. Prvá zastávka bola v Rudickom Propadání, kde sme prežili totálne záchvaty smiechu, pretože bolo blatisto a niektorí z nás boli „špinaví až po uši“ – aj  pani učiteľka. Nasledovala návšteva priepasti Macocha a Punkevní jeskyňe, ktorá je rozdelená na dve časti – pešiu a plavbu. Na konci pešej prehliadky nás čakal úžasný pohľad na dno priepasti Macocha sprevádzaný fantastickou hudbou, ktorá umocňovala zážitok. Nasledovala druhá časť prehliadky - „mokrá“, ktorá bola absolvovaná na člnkoch. Plavba bola komentovaná fantastickým výkladom „kapitána Nema“. Po skončení prehliadky sme zakotvili v prístavisku riečky Punkvy a pokračovali pešo ku Skalnému mlýnu, kde sme sa občerstvili. Autobusom sme sa ďalej presunuli a ubytovali v dedinke Býkovice. V penzióne, v ktorom sme boli ubytovaní, nás čakalo prekvapenie – bazén. No vybláznili sme sa... Nasledujúci deň bol sprevádzaný cestou domov a bolo nám smutno, že to všetko končí. Zastavili sme sa v Brne, a potom sme už vážne smerovali na Slovensko. Celý výlet bol super a budeme dlho spomínať.

            Touto cestou by sme sa chceli všetci poďakovať p. učiteľkám Ing. Dane Frýdeckej a Mgr. Ľubici Dvorskej za krásny výlet a mnoho nezabudnuteľných zážitkov.

            Vaši deviataci a pani učiteľky Ing. Dana Frýdecká a Mgr. Ľubica Dvorská

      • 13jún
      • 08jún
          • Riaditeľské voľno 15. 6. 2022

            Vážení rodičia!

            V súlade s ustanovením § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. Vám oznamujem, že na deň 15. 06. 2022 je  žiakom Základnej školy, Medňanská 514/5, 019 01 Ilava udelené riaditeľské voľno, podľa § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Riaditeľské voľno sa udeľuje z dôvodu účasti zamestnancov školy na protestnom zhromaždení v Bratislave. Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín od 16. 06. 2022.

            Mgr. Dana Škultétyová

      • 13jún
          • Náš čarovný kraj

            ​​​​​​

            V 2.polroku aktuálneho školského roka som sa s vybranými žiakmi 6.B a 6.C zapojila do eTwinningového projektu. eTwinning je platforma, na ktorej sa stretávajú školy z Európy. Ako sa píše na ich oficiálnej stránke: "eTwinning umožňuje zamestnancom a žiakom všetkých typov škôl spájať sa na diaľku, komunikovať v bezpečnom virtuálnom prostredí, vytvárať partnerstvá, pracovať na projektoch, zdieľať materiály a nápady, učiť sa navzájom z dobrých príkladov a realizácie projektov a vytvárať tak komunitu so spoločným cieľom: zábavnou a inovatívnou formou vzdelávať svojich žiakov a študentov, pracovať na svojom profesijnom a osobnom raste a najmä získať, rozvíjať a osvojovať si kľúčové kompetencie vo výchovno-vzdelávacom procese."

            Cieľom projektu je nadviazať spoluprácu so školou mimo Slovenska a spoločne pracovať na nejakj téme - nám sa podarilo nájsť si školu z Bíle Lhoty z Českej Republiky. Česká kolegyňa tiež zapojila šiestakov a spolu sme sa zhodli na téme Náš čarovný kraj. Vďaka tejto spolupráci naši žiaci mohli spoznať legendy spojené s okolitými hradmi a zámkami, ale hlavne ich mohli predstaviť aj českým spolužiakom. Žiaci vypracovali úlohy, tajničky, prešmyčky k našim príbehom a českí kolegovia ich vypracovali. Tajničky nám zaslali aj oni a ich prostredníctvom nám predstavili české legendy. Zároveň sme pracovali s českými príbehmi a snažili sme sa ich zilustrovať. Taktiež sme sa spojili prostredníctvom videohovoru. Prvé spojenie nám na 100% nevyšlo, preto sa do konca šk.roka skúsime spojiť ešte raz. A ako odmena nám prišiel balíček plný sladkostí a darčekových predmetov. Samozrejme sme sa revanšovali a balíček od nás už je na ceste do Bíle Lhoty.   

            Touto cestou by som sa chcela poďakovať našim českým kolegom, našim žiakom aj ich rodičom za spoluprácu a dúfam, že by sme sa v budúcnosti mohli zapojiť do ďalšieho projektu.

            ​​​​​​​Mgr. Zuzana Ondrejková


      • 09jún
          • Školský výlet žiakov 7.B a 7.C

            Výlet na Oravský hrad a Slanický ostrov

             

            Konečne sme po dvojročnej pauze opäť mohli absolvovať školské výlety. Žiaci 7. B a 7. C sa spoločne zúčastnili školského výletu v regióne Oravy, kde navštívili Oravský hrad a Slanický ostrov. Najskôr nás takmer vydesili prívalové návaly dažďa, ktoré nás sprevádzali celou cestou tam a aj počas vstupu na Oravský hrad. Počasie sa však nad nami zľutovalo a zanedlho po vstupe prestalo pršať, a tak sme mohli bezpečne prejsť všetkých skoro 700 schodov. Oravský hrad je výraznou dominantou oravského regiónu. Z prednášky sprievodkyne sme sa dozvedeli množstvo zaujímavých a nových informácií – spoznali sme majiteľov hradu, dozvedeli sme sa ako stolovali, na akých posteliach spávali, ako ľudí mučili a kto je Biela pani. Po náročnom výstupe až na najvrchnejšiu vežičku hradu sme plní vedomostí  nastúpili do nášho autobusu a doviezli sme sa k lodi, ktorou sme absolvovali hodinovú, a to už dokonca slnečnú, vyhliadkovú plavbu na Slanický ostrov, nazývaný aj Ostrovom umenia. Počas plavby sme videli Vtáčí ostrov a krátku chvíľu sme strávili prechádzkou medzi umeleckými a náboženskými pamiatkami ostrova. Po ukončení našej plavby sme zamierili do Žiliny, kde sme sa všetci občerstvili a niečo si na pamiatku  domov kúpili. Domov sme prišli neskoro večer síce unavení, ale plní úžasných zážitkov, a hlavne všetci zdraví. Určite sa ešte spoločne vyberieme spoznávať našu krásnu krajinu a jej pamiatky.

             

                                                                                                                                                        PaedDr. Lucia Siranová

                                                                                                                                                         Ing. Katarína Hulínková

      • 05jún
          • NÁVŠTEVA HASIČSKEJ STANICE

            Na 30. máj budú žiaci z 3.B a 4.A triedy dlho spomínať. Cestovali vlakom do Dubnice nad Váhom, kde navštívili Hasičskú stanicu. Hasiči im pútavo porozprávali o svojej práci a poukazovali všetko, čo pri nej používajú. Deti si obliekli hasičský odev, vyskúšali hasičské prilby a tiež, aké to je sedieť v záchranných vozidlách a počúvať silný zvuk hasičskej sirény. Okrem odborného výkladu o činnosti hasičského zboru, zažili aj veľa zábavy. Deti oboch tried si zasúťažili proti štyrom hasičom v preťahovaní lana a veľmi sa tešili, keď sa stali víťazmi.

            Na záver sa žiaci hasičom poďakovali  vlastoručne vyrobenými darčekmi, ktoré hasičov veľmi potešili.  

                                                               Mgr. Lýdia Horáková, Mgr. Marianna Jankechová

      • 03jún
          • MDD s deviatakmi

             

            1.6.2022  na MDD sme s deviatakmi  mali netradičnú hodinu anglického jazyka a spojili sme príjemné s užitočným. "Béčkari" boli v meste na prehliadke jednotlivých pamiatok. Po anglicky sme sa rozprávali o ich histórii. Nakoniec sme sa zastavili na zmrzline, ktorá nás osviežila, keďže vonku bolo horúco.  

             

            "Áčkari" tento výnimočný deň strávili návštevou  materskej školy, kde sa venovali najmenším. Hrali sa s nimi, súťažili a zabávali sa. A veríme, že ich naučili aj niečo po anglicky. 

                                                                                                                                Mgr. Lucia Zelmanová

             

             

      • 01jún
          • Medzinárodný deň detí.

            Milé deti!

            Dnes je 1. 6. -  Medzinárodný deň detí.

            Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí v Ženeve, vo Švajčiarsku v roku 1925. Na tejto konferencii zástupcovia 54 krajín schválili deklaráciu, ktorá sa zaoberala chudobou, detskou prácou, vzdelaním a inými otázkami týkajúcimi sa detí na celom svete. Po konferencii viacero vlád zaviedlo v svojich krajinách takýto deň, s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete. Nie je úplne jasné, prečo práve 1. jún bol vybraný ako MDD. Avšak tento dátum je na svete najobľúbenejší, oslavuje sa vo viac ako 21 krajinách.

            Deň detí sa  v USA oslavoval prvýkrát už v roku 1925, a to v San Franciscu.

            Na deň detí by sa malo deťom uľaviť napr. od domácich prác alebo prípadne zrušiť zákazy. Prípadne im dopriať viac čokolády alebo aj niečo mimoriadné a netradičné.

            Užívajte si svoj deň!

            Mgr. Dana Škultétyová

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.