• 12júl
          • ZÁPIS DO ÚVODNÉHO ROČNÍKA

             Základná škola Medňanská 514/5, 01901 Ilava 

            v školskom roku 2023/2024 otvára so súhlasom zriaďovateľa 

            ÚVODNÝ ROČNÍK PRE DETI S NARUŠENOU KOMUNIKAČNOU SCHOPNOSŤOU ĽAHKÉHO STUPŇA.

              

            Zápis do úvodného ročníka  sa koná 24. 07. 2023 od 15:00 do 17:00 hod. na základnej škole v pavilóne B na 1. poschodí (školská knižnica).

             

            Elektronická prihláška do úvodného ročníka je od 12. 7. 2023 zverejnená na webe školy (ponuka vľavo v zelenom paneli), alebo priamo na tejto adrese: https://zsilava.edupage.org/register/

             

            Pri zápise dieťaťa do úvodného ročníka pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou ľahkého stupňa postupujú zákonní zástupcovia podľa pokynov v elektronickej prihláške a vyplnia aj informovaný súhlas zákonného zástupcu, ktorý je nižšie.

            https://www.minedu.sk/data/att/26687.docx

            Ak majú rodičia záujem, môžu nás kontaktovať:

            • e-mailom: zsilava@zsilava.sk ,
            • telefonicky: 0902 414 505 alebo 0907 790 881 

                                                                                                                                     Mgr. Dana Škultétyová

             

      • 04júl
          • Chránime deti

            Vážení rodičia, milí žiaci!

            Obvodné oddelenie policajného zboru v Ilave prostredníctvom linku: chranimedeti@minv.sk, vyzýva všetkých na prevenciu pred protiprávnym konaním (prinášaním návykových látok rôzneho druhu do školy a tiež nebezpečných predmetov, zbraní a iných vecí, ktoré by ohrozili život a zdravie detí v škole).

            E-mail: ooilava@minv.sk

            Ďakujem za spoluprácu.

            Mgr. Dana Škultétyová

      • 01júl
          • NAŠA ZÁHRADKA

            V školských rokoch 2021/2022 a 2022/2023 sa deti mohli prihlásiť na krúžok „KUTIL“. Na tomto krúžku sa žiaci naučili piecť, zhotovovať rôzne pomazánky, šaláty a v jarných a letných mesiacoch sme sa zamerali na prerábku záhradky, ktorá sa nachádza pri škole.

            Záhradka bola dlho neobrábaná a neudržiavaná. S veľkou vervou sme sa pustili do jej skrášľovania. Tak, ako teraz záhradka vyzerá, je zásluha nielen šikovných žiakov, ktorí záhradku začali prerábať ako tretiaci, ale aj rodičov, ktorí sponzorsky prispeli na jej celkový obraz. Rodičia zakúpili: betónové tvárnice, zabezpečili dovoz kvalitnej hliny, prispeli domčekom pre hmyz, mulčovacou kôrou, kameňmi, tehlami a suchým betónom.

            Veľmi pekne ďakujem rodičom, ktorí sponzorsky prispeli na skrášlenie záhradky:

            p. Felis , p. Jászberényi, p. Jancová, p. Živčicová, p. Vrábľová, p. Ilončiaková, p. Kraus, p.Kárnik, p. Martinisková.

            Srdečná vďaka patrí aj p. riaditeľke Mgr. Dane Škultétyovej, ktorá zabezpečila výrub starých stromov. Poďakovanie patrí aj p. uč. PaedDr. Milanovi Pullmanovi, ktorý so žiakmi na hodinách techniky vyrobil vyvýšené záhony z betónových tvárnic a aktívne pracoval so žiakmi na pretváraní záhradky.

            Z prác sme mali veľkú radosť, veľmi nás tešil pohľad na vyčistenú záhradku.

            Tento školský rok sme si do vyvýšených záhonov zasadili reďkvičku, cibuľku a hrášok. Bohatú úrodu sme rozdali aj iným žiakom, ktorí si počas desiaty pochutili na čerstvej zeleninke.

            V prácach chceme pokračovať aj počas ďalších rokov. Plánujeme si zasadiť rôzne bylinky, z ktorých si počas horúcich letných dní vyrobíme osviežujúce nápoje.

            Vonkajšie prostredie ponúka na učenie množstvo podnetov a priaznivo vplýva aj na psychiku človeka. Prítomnosť zelene v spojení s pohybom na organizmus pôsobí harmonizujúco, a tak pravidelné učenie vonku prináša aj benefity spojené s pozitívnymi zmenami v správaní. Tak hurá, poďme sa učiť aj von!

                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                    Mgr. Marianna Jankechová

      • 02júl
          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.