• 31jan
          • „Valentínska pošta“

            Blíži sa Valentín, a tak ako minulý rok sme pre Vás pripravili v škole „Valentínsku poštu“. Potešte pozdravom svojich spolužiakov, kamarátov  alebo aj učiteľov, či zamestnancov našej školy. Určite im dobre padnú Vaše milé slová.

            Valentínku môžete vhodiť do schránok, ktoré budú umiestnené v bufete u pani bufetárky na II. stupni a v budove I. stupňa na dolnej chodbe od štvrtka 1. februára do pondelka 12. februára.

            NEZABUDNITE  napísať na zadnú stranu Valentínky meno, priezvisko, pri žiakoch aj triedu, komu ju chcete venovať.

            Vaša pošta bude doručená 14. februára.

            Teším sa na Vami pripravenú „Valentínsku poštu“.  

                                                                                                                 Koyšová

      • 30jan
          • ...A SLOVO BOLO U BOHA - krajské kolo recitačnej súťaže v Trenčíne

            Dnes, 30. januára sa sedem recitátorov z našej školy zúčastnilo recitačnej súťaže Krajského kola: A Slovo bolo u Boha. 1. kategóriu reprezentovali: Dorota Pružincová z 2.A  a Katarína Obertová z 2.B, ktorá vo svojej kategórii obsadila prvé miesto a postupuje do celoslovenského kola. V 2. kategórii reprezentovali našu školu Harvánková Karin a Mia zo 4.B. Mia obsadila 2. miesto v recitácii poézie. V tretej kategórii sa porote ale i súťažiacim predstavili: Karolína Kolmanová z 5.B a Sofia Hofierková z 5.A. Štvrtú kategóriu reprezentovala Lucia Ondrkálová z 9.B. Ďakujeme súťažiacim za ich odvahu a ochotu "popasovať" sa s básničkami i príbehmi a želáme im veľa recitačných úspechov. 

      • 30jan
          • Testovanie 9 2024

             

            Vážení rodičia, milí deviataci,

            ani sme sa nenazdali a školský rok 2023/2024 sa preklopil do svojej druhej polovice. Máte pred sebou posledných 5 mesiacov štúdia a života na našej základnej škole. O  necelé dva mesiace Vás čaká prvá dôležitá skúška, Testovanie 9. Výsledky tejto skúšky mnohým prinesú miesto na vysnívanej strednej škole. Veríme, že vydáte zo seba to najlepšie, čo vo Vás je, aby ste nesklamali seba, ani Vašich rodičov a blízkych a tiež svojich učiteľov. Tu sú základné informácie:

            Riadny termín T9:

            20. marec 2024 (streda)

            z predmetov matematika (MAT), slovenský jazyk a literatúra (SJL)

            V nadchádzajúcich dňoch sa na hodinách SJL a MAT so svojimi učiteľmi oboznámite so vzorovými odpoveďovými hárkami a vyskúšate si sami seba otestovať prostredníctvom testov z minulých školských rokov. Dozviete sa, aké povolené pomôcky si na testovanie prinesiete, a čo si priniesť nemôžete. Budete veľa opakovať a precvičovať, lebo ako sa hovorí:

            - Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku.

            Prajem Vám veľa šťastia pri skúške a veľa síl pri príprave na ňu.

             

            Mgr. Miroslava Rýdza

            zástupkyňa RŠ pre II. stupeň

             

      • 29jan
          • Olympiáda ANJ

            Dňa 17. 1. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Našu školu úspešne reprezentovala žiačka 9. A triedy - Laura Matejková, ktorá sa umiestnila na 3. mieste. Gratulujeme a prajeme jej veľa úspechov v ďalšom štúdiu. 

      • 18jan
      • 16jan
      • 14jan
      • 08jan
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            Iniciatíva Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok býva už tradičnou vianočnou zbierkou. Spája generácie ľudí, od detí, rodín a seniorov.

            Zbierka darčekov v krabici od topánok pre osamelých seniorov prebiehala v predvianočnom období, tento rok konkrétne od 20. novembra do 4. decembra 2023.

            Koľko krabíc sa vyzbieralo?

            Vyzbieralo a rozdalo sa po celom Slovensku nádherných 72 881 krabičiek ( 2023). Spolu za 6 rokov viac ako 303 000 krabičiek plných lásky. A my ako ilavský obvod sme vyzbierali viac ako 700 krabičiek.

            Kto sa zapojil do tejto zbierky?

            Do celoslovenskej výzvy sme sa zapojili aj my - ZŠ Ilava, ZŠ s MŠ Pruské, ZŠ Košeca, ZŠ Beluša, ZŠ s MŠ Horná Poruba, ZŠ s MŠ Košecké Podhradie, MŠ Zliechov, MŠ Ilava, MŠ Klobušice, ZŠ Tuchyňa, Špeciálna základná škola Ilava pod vedením p. učiteliek, no však nemôžeme zabudnúť aj na dobrých ľudí, ktorí nezištne darovali krabice plné lásky.

            Kde táto láska putovala?

            Krabice sme odovzdali do zariadení: CSS- Lúč v Považskej Bystrici, CSS Nemšová,

            ZOS Beluša, CSS- SLOVEN v Slavnici, Stredisko Evanjelickej DIAKONIE v Košeci, Spoločnosť dcér kreťanskej lásky svätého Vincenta de Paul v Belušských Slatinách, ale i osamelým seniorom v Ilave, v Beluši a v Košeci.

            Čo nám to osobne dáva?

            Je to náročná práca, pri ktorej mi pomáhali moje ,,super kolegyne“ – p. učiteľky

            D. Schillerová, M. Jankechová, Z. Pavleková a p. B. Lovišková, im patrí veľké poďakovanie, pretože vyzdvihovanie, kontrola a distribúcia krabičiek vyžaduje obrovské množstvo energie a času, ale jej výsledok na konci – vidieť šťastné a vďačné tváre seniorov, nás dobije energiou na niekoľko mesiacov.

            Dáva nám to pocit veľkej sebarealizácie a zmysel spolupatričnosti. Takisto to učím aj moje deti – žiakov 2.A, ako by mal tento svet fungovať. Verím, že to z nich formuje dobrých ľudí.

            Ďakujeme každému, kto sa do našej iniciatívy zapojil, alebo jej akokoľvek pomohol.

            Bez Vás by sa projekt neuskutočnil, to vy ste tvorili jeho najdôležitejšiu súčasť, to vy ste nám dávali nádej, že túžba obdarovať každého osamelého seniora v zariadeniach, v obciach krabicou plnou darčekov sa premenila na skutočnosť .

            Úprimne Vám ĎAKUJEME!

            PaedDr. Lýdia Horáková

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.