• 04apr
      • 15mar
          • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

             Milí rodičia, zákonní zástupcovia,

            opäť je tu obdobie zápisu prvákov na školský rok 2023/24, ktorý bude prebiehať  

            v priestoroch školy v pavilóne B na prízemí:

             

            4. apríla (utorok) 2023 od 15:00 do 18:00 hod.

            5. apríla (streda) 2023 od 15:00 do 17:00 hod.

             

             Pre zápis dieťaťa do 1. ročníka je potrebné

            vyplniť elektronickú prihlášku, ktorá je sprístupnená v časti - Elektronická prihláška (od 13. marca 2023), môžete k nej pripojiť rodný list dieťaťa ako prílohu v obrázkovom alebo PDF formáte.                                                                    

             Na prezenčný zápis si prineste 

            občianske preukazy a rodný list dieťaťa - v prípade, že ste ho nenahrali ako prílohu k elektronickej prihláške.

            Podrobnejšie informácie  aj dokumenty na stiahnutie k zápisu nájdete v časti - Informácie pre budúcich prvákov.

             

                                                                    Tešíme sa na Vás!

             

      • 01apr
          • EKOOLYMPIÁDA

            SME ABSOLÚTNI VÍŤAZI!

            V mesiaci marec sme sa zapojili do Ekoolympiády, do ktorej sa prihlásilo 587 škôl  a 9950 žiakov a študentov.

            V našej škole sa do Ekoolympiády aktívne a dobrovoľne zaregistrovalo 82 žiakov 7. až 9. ročníka. Otázky boli o EKO problémoch v okruhoch VODA, OCEÁN, PÔDA, ODPAD a KLIMATICKÁ ZMENA.

            21.a 23.marca sa uskutočnilo ostré kolo online. Do finále mohlo postúpiť len prvých 33 najlepších zo 4500 súťažiacich hrajúcich ostrú hru. Rozhodovali vedomosti a rýchlosť.

            Po ukončení ostrého kola sme s napätím čakali na výsledky a podaril sa nám vynikajúci úspechaž 5 súťažiacich z našej školy postúpilo do finále medzi 33 najlepších!

             Finalistkami sa stali nasledovné žiačky:

                                                                         Elizabeth Šumichrastová – 8.B

                                                        Adriana Staňová – 8.B

                                                 Bibyana Delia – 7.A

                                         Simona Holbová – 7.A

                                  Markéta Nosková – 7.A

            Finálne kolo sa uskutočnilo 29.marca a dievčatá vydali zo seba maximum. 2 dlhé dni sme očakávali konečný výsledok... A s radosťou všetkým oznamujeme, že sme najlepší!!!

            1.miesto vo svojej kategórii obsadila a stala sa aj absolútnou víťazkou celoslovenského finále Ekoolympiády:

                                              Elizabeth Šumichrastová, žiačka 8.B

            Žiačka získala aj zelenú kartu za najviac odohraných otázok počas prípravy na súťaž. Víťazke zo srdca blahoželáme!

            Organizátormi Ekoolympiády je víťazka Elizabeth spolu so svojou vyučujúcou Ing. Katarínou Hulínkovou za odmenu pozvaná aj s víťazmi ďalších dvoch kategórií do Bratislavy na zážitkový EKO deň plný prekvapení a večeru so zaujímavými hosťami.

            Stačí len jednoduchý krok denne u každého z nás, a spoločne to vedie k veľkej zmene. Lebo zmena je nevyhnutná.

                                                                                                                                  Ing. Katarína Hulínková

             

      • 01apr
          • Noc s Andersenom

            Noc s Andersenom sa každoročne organizuje koncom marca pri príležitosti výročia narodenia dánskeho rozprávkara H.Ch.Andersena. Do tohto úspešného medzinárodného podujatia na podporu čítania sa zapájajú knižnice nielen v Českej republike a na Slovensku (mapa zapojených slovenských škôl), ale i v Poľsku, Slovinsku, Chorvátsku, Srbsku, Bulharsku, Grécku, Veľkej Británii, Nemecku, Dánsku, Novom Zélande, Malte, Španielsku, Portugalsku, Švajčiarsku, Francúzsku a Taliansku.

            Aj 37 žiakov 2. - 4. ročníkov našej školy sa stalo súčasťou tejto komunity a v priebehu jednej noci absolvovalo nezabudnuteľnú výpravu do tajuplného sveta mravcov, lienok, bystrušiek, chrústov a iných drobných živočíchov ukrývajúcich sa v tráve či pod kôrou stromov. Spoločne sa vybrali na neznáme miesta, kam ľudská noha jakživ nevkročila, vyskúšali si množstvo netradičných činností, o ktorých bežný smrteľník ani nechyroval. V poradí 18. rozprávková Noc s Andersenom totiž niesla názov: "Nezabudnuteľná výprava do ríše hmyzu" alebo "S Ferdom Mravcom za hranice všedných dní".  Vstupenkou na toto podujatie bol vlastný príbeh o ľubovoľných zástupcoch hmyzej ríše, ktorý doteraz nebol nikde publikovaný ani sfilmovaný. Tohtoročná téma Noci s Andersenom bola motivovaná rozprávkou Ondřeja Sekoru Ferdo Mravec, od ktorej vzniku ubehlo tento rok presne 90 rokov. Keďže fantázii sa medze nekládli, vzniknuté príbehy oplývali nielen nápaditým dejom s množstvom napínavých a dramatických momentov, ale aj vtipom a viacerými humornými situáciami. Ten, kto takto napísaný príbeh odovzdal v stanovenom termíne a doplnil ho vhodnou ilustráciou, splnil základnú podmienku, aby sa mohol zúčastniť dlho očakávanej Noci s Andersenom.

            Nakoľko išlo nielen o veľmi dlhú, ale i nebezpečnú cestu, bolo nevyhnutné, aby všetci účastníci tejto dobrodružnej výpravy zložili sľub, v ktorom sa zaviazali riadiť dohodnutými pravidlami. Do rozprávkového sveta však mohli vstúpiť len tí, ktorí úspešne rozlúštili zaklínadlo otvárajúce jeho brány. A potom už naša cesta ubiehala veľmi rýchlo. Spoločne sme hľadali rozprávky, kde sú hlavnými hrdinami chrobáci alebo iný lietajúci či lezúci hmyz. Pomocou pantomímy sme znázorňovali kľúčové momenty z ich života, zhotovovali bábky, vymýšľali scénky, skladali puzzle, lúštili tajničky, osemsmerovky, hádanky... Najzábavnejším momentom večera však bolo zoznámenie sa s „obrími zástupcami hmyzej ríše“, na ktorých sa zmenili zástupcovia jednotlivých družstiev vďaka nezvyčajným kostýmom.

            Keďže energie sme mali na rozdávanie, rozdelili sme sa do tímov a putovali sme rozprávkami až do neskorých nočných hodín. V telocvični sme v tímoch bojovali o dážďovku, brodili sa rozvodneným potokom, zápasili o „vzácnu“ guličku z trusu... Rýchlou zmenou polohy tela sme sa naučili splynúť s prostredím a uniknúť tak pozornému oku nepriateľa, no a v behacom príbehu O lienke Anulienke sme zas súťažili tak, že sme skoro vypustili dušu :o).

            Po doplnení energie nás na záver dňa čakala ešte nočná hra s baterkami zameraná na hľadanie vzácnych zámotkov priadky morušovej. Všetci zúčastnení sa ako hľadači osvedčili na jednotku. Dobrodružnú výpravu do ríše hmyzu sme ukončili pohodlne zalezení v spacákoch sledovaním rozprávok Pán Včielka a Ferdo Mravec.

            Veríme, že na túto noc deti tak skoro nezabudnú a zážitky z nej sa budú podieľať nielen na formovaní ich vzťahu k čítaniu a ku knižniciam, ale aj na zmysluplnom trávení ich voľného času. Túto dobrodružnú výpravu im budú pripomínať i krásne odznaky a pohľadnice s logom akcie, ktoré dostali za odmenu všetci účastníci tohtoročnej rozprávkovej výpravy. Ďakujeme všetkým za účasť a tešíme sa zase o rok dovidenia.

                                                                                                                                                       PaedDr. J.Koštialiková

      • 31mar
      • 28mar
          • Biblia očami detí a mládeže

            Biblia očami detí a mládeže je výtvarná súťaž, ktorej cieľom je priblížiť deťom biblické príbehy a poukázať na ich posolstvo pre dnešný svet. Srdečne blahoželáme Liliane Mikulovej z 5.A, ktorá vo svojej kategórii, v krajskom kole, obsadila 3. miesto. Porotu oslovila jej kresba s názvom: "Aj králi majú pomáhať chudobným."

             

      • 28mar
          • Prvá pomoc

            V pondelok 27. marca sa žiaci zúčastnili výchovného koncertu, ktorý pripravilo OZ Škola života. Osvojili si a upevnili poznatky o tom, ako správne podať ale i privolať prvú pomoc a ako je to "na vlastnej koži" zachraňovať kamaráta či "figurínu" Adama. V programe nechýbala ani zaujímavá videoprojekcia a veselé pesničky.

      • 28mar
      • 26mar
          • Predškoláci v škole

            Návšteva predškolákov

            Dňa 20.3.23.3.2023 zavítali do našej školy deti z MŠ Klobušice a MŠ Ilava. Spolu s pani učiteľkami navštívili predškoláci triedy prvákov, aby sa bližšie zoznámili so školským prostredím a s prácou na vyučovaní.                    Privítali ich malí prváci, ktorí sa s nimi podelili o školské lavice, aby si mohli vyskúšať, aký je to pocit byť v škole. Samozrejme sa všetci aj spolu učili. Prváci im ukázali ako vedia už čítať, písať, počítať a spievať. Deti z MŠ si mohli pozrieť aj ich Šlabikáre a zošity. Predškoláci ukázali svoju šikovnosť tým, že zarecitovali a zaspievali pekné básničky, pesničky. Deti sa v škole cítili veľmi príjemne, o čom svedčilo ich nadšené rozprávanie.                      Na záver sme sa navzájom obdarili malým darčekom a sladkosťou.                                                                  Veríme, že aj vďaka tomuto milému stretnutiu, pôjdu deti na zápis do prvej triedy s ľahkosťou a radosťou.

             

                                                                                                           PaedDr. Lýdia Horáková

             

             

      • 26mar
          • Korčuliarsky kurz

            Korčuliarsky kurz 

            V marci od 13.3.-17.3.2023 (1.A, 1.B, 2.C) a od 20.3.-24.3.2023 (2.A, 2.B, 3. ročník) sa uskutočnil  kurz korčuľovania  pre žiakov 1.st. ZŠ na zimnom štadióne Spartak Dubnica nad Váhom. Na klzisku sa všetci zhostili svojej pohybovej aktivity statočne a bojovali s tvrdým ľadom ako sa patrí. Mnohí z korčuliarov sa postavili na korčule prvýkrát. Iní sa výborne zdokonalili a ukázali svojim spolužiakom, že aj toto sa dá zvládnuť. Pokroky detí boli viditeľné priamo pred očami. Zo začiatočníkov posúvajúcich sa na ľade po kolenách sa zrazu stali stojaci a zo stojacich boli zrazu korčuliari. Deti sa naučili a zdokonalili v korčuľovaní na ľade, obchádzať prekážky, dávať pozor na seba a taktiež na svojich spolužiakov a zároveň prijímať aj boľavé pády. Nikdy nechýbali ani hry a súťaže na ľade. Najdôležitejšie však je, že sa naučili zas niečo nové, čo rozvíja ich telo a zároveň myseľ. Veľmi sa tešíme z ich pokrokov a najväčšiu radosť máme z tých, ktorí šli na ľad so strachom, strach prekonali a začali sa tešiť z pohybu, ktorý im bol ponúknutý. Kurz prebiehal pod vedením kvalifikovaných trénerov korčuľovania, ktorí učia deti zábavnou a hravou formou korčuľovať.Trénerom a pani učiteľkám patrí veľké poďakovanie, pretože  našich korčuliarov počas celého týždňa povzbudzovali, obúvali a viazali korčule,  pomáhali im prekonať prvé prekážky na ľade. Aj keď deti boleli nohy a zdravo sa všetci unavili, vždy sme sa šťastne vracali späť do školy. Posledný deň boli odmenení diplomami, sladkými medailami a rodičia si pozreli ich korčuliarske výkony!                                                                                                                  

            Úspešne sme zvládli kurz a tešíme sa na korčuľovanie budúci rok! 

             

                                                                                                                           PaedDr. Lýdia Horáková 

                                                                                  

             

      • 24mar
          • Exkurzia v Leviciach

            Vo štvrtok 23.03.2023 sa žiaci 6.A a 9.B triedy zúčatnili exkurzie ATLANTIS v Leviciach. Zábavnou formou si vyskúšali 70 interaktívnych fyzikálnych exponátov, vyhrali sa v bublinkovom svete, dozvedeli sa zaujímavosti o ľudskom tele a o osudovej plavbe Titanicu. Exkurzia naplnila naše očakávania a odporúčame ju aj ostatným kolegom.

      • 23mar
        • Keď sa jeden otec stane na chvíľu učiteľom
          • Keď sa jeden otec stane na chvíľu učiteľom

            V učive prvouky v 2. ročníku je zaradená aj tému o včele medonosnej. A kto iný by žiakom o tom vedel povedať viac ako skúsený včelár. Rolu učiteľa si na jednu vyučovaciu hodinu v 2.B vyskúšal otec našej žiačky Evičky, pán Ivan Kolman. Prišiel, aby deťom porozprával o včeľom spoločenstve a úlohách v ňom. Deti so záujmom počúvali, koľko práce treba urobiť, aby sme získali od včeličiek sladučký med. Ukázal im drevené rámiky i hotové plásty vyrobené usilovnými včeličkami. Pán Kolman priniesol prenosný úľ, ktorý slúži aj na odchytávanie roja s kráľovnou. Ukázal deťom ochranné pomôcky, ktoré potrebuje včelár pri manipulácií s nimi. Veľmi pútavo rozprával o vývine včely. Svoje rozprávanie doplnil obrázkami aj videami. Tiež zdôraznil, že bez včeličiek by nebol možný život človeka, živočíchov ani rastlín. Prírodné podmienky by sa zmenili natoľko, že ľudstvo by to nemuselo prežiť. Deti tiež rozprávali o svojich skúsenostiach s včelami. „Čerešničkou na torte“ bola ochutnávka medu, ktorým nás pán Kolman ponúkol. Neskôr mali deti za domácu úlohu pripraviť plagát o vlkoch, mravcoch alebo včelách. O tom, že ich táto beseda upútala, svedčí aj najväčší počet vyrobených plagátov práve o včelách. Hosťovi ďakujeme za úžasný zážitok, ktorý si mohli žiaci užiť, a vďaka ktorému sa i veľa naučili. Ďakujeme!

                                                                              Mgr. Eleonóra Kutejová   

      • 20mar
          • KRÚŽKOVÁ ČINNOSŤ

             

             

             

            JELLYWALL10: “MAY IS THE MONTH OF SUNSHINE AND FLOWERS”3º e 4º SEMANA 4 ...

             

            Väčšina detí miluje varenie v kuchyni najmä vtedy, ak sú aj do prác v kuchyni priamo zapojené. Okrem hodovania sa naučia cenným zručnostiam a strávia príjemne spoločné chvíle.

            Varenie a pečenie s deťmi na krúžku je naozaj naša príjemná spoločná aktivita.

            Veľmi sa tešia, keď spolu upečú všakovaké dobroty a samozrejme aj ich ochutnávajú.

            Veď posúďte, ako sa im vydarila slaná torta. Deti sú veľmi šikovné a kreatívne, zaslúžia si veľkú pochvalu.

             

                                                                                                         Mgr. Marianna Jankechová a žiaci 4.B

      • 20mar
          • Šachový turnaj

            Stredu 15. 3. 2023 sa konal šachový turnaj pre žiakov II. stupňa, do ktorého sa zapojilo 20 hráčov. Po vyžrebovaní čísel a úvodných dueloch sa účastníci rozdelili na dve skupiny a odohrali malý a veľký turnaj . Výsledky sú nasledovné.

                   Veľký turnaj :                1.miesto  Aleš Nevřivý

                                                        2. miesto Tomáš Bezecný

                                                        3. miesto  Matej Kučmín

            ​​​​​​​

                     Malý turnaj :               1. miesto  Radovan Daňo

                                                        2. miesto Samuel Uríček

                                                        3. miesto Tomáš Nevřivý


                Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť, výhercom srdečne blahoželáme.

                                                                                                                        Daniela Koyšová                           

      • 20mar
      • 20mar
      • 20mar
      • 18mar
          • DEŇ VODY

            ​​​​​​

            22.marec - Svetový Deň vody

             

            22.marec, Svetový deň vody, je veľmi významným dňom z hľadiska života nás ľudí,  a tiež všetkých foriem života existujúcich na našej krásnej planéte Zem. Za tento deň bol 22.marec slávnostne vyhlásený v roku 1992 na Konferencii OSN o životnom prostredí v Rio de Janeiro.

             

            Ústredná téma  Dňa vody 2023: 

            „Zrýchlenie zmeny“

            "Accelerating Change"

            Táto téma ukrýva v sebe veľké posolstvo pre každého z nás. Vyzýva každého jednotlivca sveta, aby bol sám tou zmenou, ktorú chce vo svete vidieť.

            Kampaň dňa vody 2023 používa indiánsky príbeh o malom kolibríkovi, ktorý nosí v zobáčiku kvapky vody, aby uhasil obrovský lesný požiar.

            Tento maličký odhodlaný kolibrík je symbolom Dňa vody 2023robí, čo môže...

            Buď aj ty tou zmenou, ktorú chceš vidieť vo svete. Stačí len, aby si zmenil svoje nesprávne návyky pri používaní drahocennej vody.

            V roku 2015 bol na pôde Európskeho parlamentu stanovený celosvetový zámer, zabezpečiť do roku 2030 každému človeku prístup k zdravotne bezchybnej vode, bezpečne spravovať vodu a sanitáciu. Riešenie tohto problému s vodou je kľúčovým problémom v boji za odstránenie extrémnej chudoby vo svete.

            Tento týždeň, v dňoch 22.-24.marca, sa v New Yorku uskutoční konferencia OSN -  Voda 2023. Táto konferencia je veľmi významná, lebo je to prvé takéto podujatie svojho druhu od roku 1977. Je to jedinečná príležitosť, aby sa svet ohľadom vody zjednotil a urýchlil zmenu, ako vyzýva centrálna téma.

                                                                              Ing.Katarína Hulínková, koordinátor ENV

      • 14mar
          • Štvrtáci vo hvezdárni

            Jedným z najzaujímavejších podujatí, ktoré už tradične absolvujú všetci štvrtáci, je návšteva Hvezdárne a planetária M.R.Štefánika v Hlohovci. Plní očakávania sme skoro ráno vyrazili smerom na Bratislavu. Cesta ubehla ako voda a o hodinku sme sa ocitli na mieste.

            Už vo vstupnej hale nás privítala výstava s astronomickou tematikou a modelom Slnečnej sústavy. Po zakúpení vstupeniek sme si zložili veci v šatni a pohodlne sa usadili v širokých kreslách. O chvíľočku sa zotmelo a my sme sa ocitli v úplne inom svete. Simulácia nočnej oblohy bola natoľko dokonalá, že nám zo začiatku úplne vyrazila dych. Užasnutí sme hľadeli nad seba a pozorne sledovali výklad jedného z pracovníkov hvezdárne. Vďaka jeho pútavému rozprávaniu a názorným ukážkam pohybu planét sa nám aspoň sčasti podarilo poodhaliť záhady a tajomstvá vesmíru. Projekcia na kopulovitom strope spôsobila, že sme sa cítili, akoby sme ležali v tráve a hľadeli na hviezdnu oblohu. Na chvíľu sme sa preniesli do kozmického priestoru, stali sa jeho súčasťou, hľadali súhvezdia Orion, Pegas či Veľká medvedica... Umelá obloha, Slnko, Mesiac, planéty a hviezdy viditeľné voľným okom boli ako skutočné. Hoci výklad trval 90 minút, nenudili sme sa ani chvíľočku. Nad našimi hlavami prebiehali slnečné erupcie, vychádzalo a zapadalo Slnko, striedali sa fázy Mesiaca, obiehali planéty okolo Slnka...

            Ako bonus sme po skončení projekcie mohli pozorovať Slnko pravým hvezdárskym ďalekohľadom. Našťastie nám počasie prialo, takže sme ho videli v celej jeho kráse.

            Na spiatočnej ceste sme sa na chvíľu zastavili na vyhliadke Šianec, ktorá poskytuje najkrajší výhľad nielen na samotné mesto Hlohovec, ale i na celú rovinu od Trnavy po Piešťany, olemovanú pohoriami Malých Karpát a Považského Inovca. Dominantou vyhliadky je tabuľa s panoramatickou fotografiou mesta, ktorá oboznamuje návštevníkov s lokalitou, históriou i súčasnosťou Hlohovca. Okrem nádherného výhľadu nám poskytla aj ideálnu príležitosť na zopakovanie si vedomostí z vlastivedy - odhad vzdialenosti, určovanie svetových strán, ale aj orientáciu na mape či prácu s mierkou.

            Z pútavej exkurzie sme si domov doniesli okrem suvenírov a drobných upomienkových predmetov i poznanie, že hoci sme už pochodili rôzne kúty Slovenska, aj tak je ešte veľa miest, ktoré nás majú čím prekvapiť. A Hlohovec je jedným z nich.

                                                                                                                                                          PaedDr. J.Koštialiková

      • 06mar
          • Jarný prázdninový pobyt

            Máme za sebou prázdniny.  Niektorí žiaci, prvé dva dni  (27. a 28. februára) strávili v jarnom tábore v škole. Bol to čas plný hier, športu ale aj tvorenia. To, že sa vieme slušne správať v reštaurácii, vám môžu potvrdiť aj „U Lucky“ na Košeckej ulici, kde sme chodili na chutný obed. Ak chcete vedieť viac o tom, čo sme robili, ponúkame vám návštevu „fotogalérie.“

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.