• 26máj
      • 30máj
      • 30máj
          • MDD - Rodičia deťom

            Vážení rodičia a deti.

            Združenie rady rodičov pri ZŠ v Ilave srdečne pozýva Vás a najmä Vaše deti, osláviť Deň detí tak, ako sa má :) ...s úsmevom na perách, iskričkou v očiach a srdiečkom naplneným radosťou.V bohatom programe na školskom dvore - areálu ZŠ Medňanská v Ilave, sa budete môcť do sýtosti vyskákať na rôznych nafukovacích atrakciách, ktorých sme pripravili až 7 druhov, pre rôzne vekové kategórie.

            Ďalej si môžete dať vymaľovať tváričku, popočúvať rozprávku v tráve s Luckou, pozrieť vystúpenie tanečného súboru Terezky Mutalovej, zo ZUŠ Ilava, zatancovať si so Zuzkou v rytme Salsation, pozrieť ukážku hasičov zakončenú penovou párty, či prehliadku kamiónu a vozenie v ňom, predstaví sa aj slovenská premiéra Biliardového hokejového klubu Ilava, kde si môžete tento staronový šport sami vyskúšať. Tiež sa budete môcť zapojiť v rámci tvorivých dielničiek "Stuha pre deti" s Dankou Koyšovou do vytvorenia kriedovej stuhy, alebo maľovania kameňov pozdĺž celého chodníka v areáli, vedúceho od budovy TV až po vstupnú bránu.

            Počas celého podujatia bude o občerstvenie postarané. Čakať na Vás budú teplé hot dogy, klobásky, ovocie, nápoje pre rodičov aj deti, ale aj popcorn, či cukrová vata, bez ktorej by MDD ani nemohlo byť ;) ... 

            A samozrejme netreba zabudnúť na bohatú tombolu!

            Ak si chcete užiť MDD naplno, radi Vás uvidíme v piatok 2. júna 2023 na podujatí "MDD - Rodičia deťom II.ročník" a to od 15.00 hod do 19.00 hod.

            Tešíme sa na Vás.(Združenie rady rodičov pri ZŠ v Ilave)

      • 28máj
          • MÁJ, lásky čas

            MÁJ - LÁSKY ČAS

            MAI –  ZEIT DER LIEBE

            První máj, lásky čas. Traduje se: Líbejte se! - TOPZINE.cz

             

            Máj je mesiacom zamilovaných, oslavou lásky, života a prírody. Príroda sa prebúdza, teplé slnečné lúče nám spríjemňujú dni, kvitnú stromy a kvety.

            Na hodine nemčiny potešili ôsmaci svoje mamy krásnymi vyznaniami.

            Určite rozveselia ich srdcia.

             

            Mgr. Marianna Jankechová a žiaci 8.B

      • 26máj
          • 💕 Láska kvitne v každom veku 💕

            Milí rodičia,

            opäť sa Vám prihováram v mene celoslovenského projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Tentokrát na jarnú tému LÁSKA KVITNE V KAŽDOM VEKU. Tak ako aj minulý rok, v období medzi 1.5. – 31.5.2023 máme spolu s Vami opäť možnosť potešiť srdcia mnohých seniorov. Motívom výzvy sú 🌹 KVETY 🌹, a preto sú ideálne kvety v črepníku ( môžu to byť kvety izbové, bylinky, kvety balkónové, záhradné, sušené,... akéhokoľvek druhu), ktoré potešia našich seniorov. Pomôžte nám premeniť tak spolu smutné izby našich seniorov na rozkvitnuté jarné lúky. Budeme veľmi radi, ak našu výzvu prijmete a zapojíte sa spolu s nami do tohto krásneho projektu na pomoc osamelým seniorom. Kto by nám chcel pomôcť, kvety môžete nosiť už iba v pondelok, utorok, stredu 29.5.-31.5.2023 p.uč. Horákovej a p. vychovávateľke D. Schillerovej. Ďakujeme!

      • 25máj
          • Od 1. 9. 2023 otvárame úvodný ročník

            Základná škola Medňanská 514/5, 01901 Ilava

             v školskom roku 2023/2024 otvára so súhlasom zriaďovateľa

             ÚVODNÝ ROČNÍK PRE DETI S NARUŠENOU KOMUNIKAČNOU SCHOPNOSŤOU.

              V priebehu mesiacov jún - júl  2023 bude na našom webe zverejnená

            elektronická prihláška do úvodného ročníka.

             ZÁPIS do úvodného ročníka 01. 07. 2023 – 31. 07. 2023.

            Rozhodnutia o prijatí vydá riaditeľka školy do 15. 08. 2023.

            Úvodný ročník je určený pre žiakov, ktorí k 1. septembru dosiahli vek šesť rokovteda vek 6 rokov dosiahli od 01. 09. 2022 až do 31. 08. 2023.

            Absolvovanie úvodného ročníka sa nebude považovať za prvý rok plnenia povinnej školskej dochádzky. Po absolvovaní úvodného ročníka bude žiak pokračovať v prvom ročníku základnej školy v triede spolu s ostatnými žiakmi.

            Do tejto skupiny patria aj deti, ktoré majú mnohokrát nadpriemerné schopnosti v intelektovej oblasti, v oblasti umenia alebo športu, alebo v týchto oblastiach dosahujú v porovnaní s rovesníkmi mimoriadne výsledky alebo výkony, ale zároveň tieto deti patria do skupiny detí/žiakov: s narušenou komunikačnou schopnosťou dočasného charakteru, ktorí k 1. septembru dosiahli fyzický vek šesť rokov, nepokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole a predpokladá sa problém pri zvládaní prvého ročníka základnej školy. 

            Na základe schváleného školského zákona majú rodičia možnosť:

            Ponechať svoje dieťa v materskej škole, ktorú navštevovalo doteraz  - hovoríme o pokračovaní plnenia povinnej školskej dochádzky v materskej škole. Dieťa len zopakuje posledný rok materskej školy

            alebo

            zapísať dieťa do úvodného ročníka pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou v našej základnej škole.

             Prečo zaradiť dieťa do úvodného ročníka?

            • V triede je maximálne 10 detí.
            • Deti sa vzdelávajú v priestoroch bežnej základnej školy.
            • Rozvrh hodín tvoria 4 hodiny denne (vyučovanie prebieha od 7:35 hod. do 11:15 hod.)
            • V rozvrhu máme zaradené predmety: slovenský jazyk a literatúra, matematika,  výtvarná výchova, hudobná výchova, telesná a športová výchova a iné ...
            • Popoludní deti navštevujú školský klub detí (ráno od 6:00 hod. do 7:30 hod., a popoludní v čase od 11:15 hod do 16:00 hod.) a hlavne, už nespíme.
            • Stravu deťom poskytujeme v školskej jedálni, obedujeme s veľkými spolužiakmi.
            • Deti môžu využiť vzdelávacie poukazy a popoludní navštevovať záujmové útvary podľa výberu športové, výtvarné, a iné ...

                                                  Aký je postup pre zaradenie dieťaťa do úvodného ročníka

            pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou?

             Dieťa, ktoré absolvovalo zápis do prvého ročníka na akejkoľvek základnej škole a rodič zváži zaradenie dieťaťa do úvodného ročníka, oznámi škole, v ktorej bolo dieťa zapísané, že jeho dieťa bude v školskom roku 2023/2024 zapísané do úvodného ročníka v ZŠ Medňanská 514/5, 01901 Ilava, a to od 01. 09. 2023.

            Zaradiť dieťa do úvodného ročníka je možné na základe vyjadrenia centra poradenstva a prevencie, ktoré do svojej správy napíše odporúčanie.

            Pri zápise dieťaťa do úvodného ročníka pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou je nutná prítomnosť dieťaťa.

             Ak majú rodičia záujem, môžu nás kontaktovať:

            • e-mailom: zsilava@zsilava.sk ,
            • telefonicky: +421 424464140 alebo 0907 790 881                                                                                                                                                                                                        Mgr. Dana Škultétyová
      • 22máj
          • Včely, včielky, včeličky

            Na túto tému organizovalo Centrum voľného času Včielka v Púchove už IX. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže, do ktorej sa opäť zapojili aj žiaci našej školy. Vo štvrtok 18.mája 2023 boli ocenení mladí výtvarníci, ktorí získali ceny poroty v šiestich kategóriach. Medzi ocenenými v II. kategórií bola i žiačka 2.B Luisa Kačerová, ktorá zaujala porotu svojím umeleckým dielom s názvom V úli. Luisičke blahoželáme a prajeme jej, aby mala ešte veľa príležitostí ukázať svoj výtvarný talent.   

                                                                                                                   Mgr. Eleonóra Kutejová  

      • 19máj
      • 18máj
          • Májové tvorivé dielne

             

            Stredu 10. 5. 2023 sa v našej škole konali tvorivé dielne. Deti sa naučili servítkovú techniku ale i to, ako vyrobiť mydielka. Pomáhali im pri tom: pani Michaela Hlinková a asistentka Mária Bugáňová.

            Tešíme sa, že výrobky urobili radosť mamám, ktoré deti obdarovali.

            O tom, ako to tu prebiehalo, sa môžete presvedčiť vo fotogalérii.

                                                                                                          Daniela Koyšová

      • 17máj
      • 16máj
          • Biologická olympiáda

            POSTUPUJEME DO CELOŠTÁTNEHO KOLA!

            ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            16.5. sa v Považskej Bystrici uskutočnilo krajské kolo Biologickej olympiády - kategória E, odbornosť botanika, kde žiačka 8.B triedy 

            Elizabeth Šumichrastová,

            ktorá sa na túto náročnú olympiádu svedomito pripravuje už od júna minulého roku, opäť školu vzorovo reprezentovala.

            V náročnom odbornom vedomostnom súboji  získala ocenenie najkrajšie. 

            Umiestnila sa na 

            1.mieste a postupuje do celoštátneho kola!

            Elizabeth zo srdca blahoželáme, želáme jej veľa chuti do ďalšej náročnej prípravy, a zároveň jej prajeme čo najlepšie umiestnenie v silnej konkurencii súťažiacich celoštátneho kola. 

                                                                                                                                   Ing.Katarína Hulínková

      • 15máj
          • Deň matiek v 3.C

            V pondelok, 15. mája sa stretli v 3.C spolu tí, ktorí vedia, čo je to láska. Tretiaci si pripravili progam pre svoje mamy a babičky, aby im takýmto spôsobom poďakovali za všetko, čo pre nich robia. Nechýbali básničky, pesničky, tanec, ale i agapé. 

            Ďakujeme za prípravu a realizáciu besiedky triednej pani učiteľke Mgr. Jarmile Jánošikovej. 

      • 14máj
      • 12máj
          • TRIEDENIE PAPIERA V TRIEDACH

            V každej triede máme farebné nádoby na triedenie odpadu. Na 1. stupni sa žiaci rozhodli, že papier budú triediť aj zvlášť do vriec. Vrecia plné papiera žiaci odovzdali pánovi, ktorý papier vykupuje a za určité množstvo získali papierové vreckovky, toaletný papier alebo utierky. Veci si žiaci spravodlivo rozdelili a tešia sa na ďalšie triedenie. Spolu vyzbierali 78 kg papiera.

            Papier možno recyklovať až 8 krát. Z recyklovaného papiera sa vyrábajú napríklad noviny, zošity, obaly na vajcia či puzzle. Každá 1 tona recyklovaného papiera ušetrí 17 stromov

            Preto sme sa rozhodli, že v triedení budeme naďalej pokračovať.

                                                                                                          Mgr. Marianna Jankechová

      • 14máj
          • DEŇ NARCISOV

            Dňa 20.4.2023 sa  už 27.krát konala zbierka na Deň narcisov. Ako každoročne sa do zbierky zapojila aj naša škola so svojimi dobrovoľníkmi, ktorí sa snažili vyzbierať prostriedky nielen u nás v škole, ale vyšli aj do ilavských ulíc. Žiačky 9.A triedy – Dominika Cigáňová, Kiara Svedková, Kristínka Dušičková a Lujza Cabajová pod dohľadom pani Danky Koyšovej rozdávali žltý narcis– symbol Ligy proti rakovine, za ľubovoľný príspevok, ktorí sa rozhodli dobrí ľudia prispieť na chorých ľudí v núdzi. Podarila sa  nám vyzbierať krásna sum 720 euro. Ďakujeme všetkým ľuďom, ktorí prispeli, ale aj našim dobrovoľníkom, ktorí sa zapojili sa tejto akcie.

      • 14máj
      • 10máj
          • ZBER PAPIERA

            Základná škola organizuje zber papiera 15. - 19. mája 2023.

            Zviazaný papier odovzdáte pánovi školníkovi v čase

             od 13:00  do 16:30 hod.

             Najlepší zberači budú odmenení.

      • 09máj
          • Výtvarná súťaž

            So žiakmi zo 4.B sme sa zapojili do výtvarnej súťaže, ktorú vyhlásilo vydavateľstvo Slovart. Deti mali čo najvernejšie zachytiť štýl Toma Gatesa. Ako sa im to podarilo si môžete pozrieť na foto. Najlepšie práce boli odmenené krásnymi knihami. 

                                                                                                   D. Schillerová

      • 09máj
          • Knihy v hodnote 100€ pre školu = podpora čítania žiakov

            V rámci podpory a rozvíjania čítania žiakov na školách  kníhkupectvo Panta Rhei zorganizovalo súťaž Rozčítané školy, ktorá prebieha na školách od marca do júna 2023. Žiaci II. stupňa si v rámci slovenského jazyka a literatúry a v rámci svojich voľnočasových aktivít čítali/čítajú svoje obľúbené knihy a spracovávajú recenzie kníh pre ostatných čitateľov. Uvedené recenzie sú zverejnené na webe školy v sekcii Rozčítaná škola a sú prístupné všetkým návštevníkom stránky. Za mesiac marec sme do projektu spoločnosti Panta Rhei zaslali dva príspevky našich žiačok - K. Meškovej 8. A a T. Daškovej 7. B. Ich recenzie boli výherné a škola získala knihy v hodnote 100€, ktoré nám spoločnosť Panta Rhei v priebehu nasledujúcich dní zašle.

            Gratulujeme žiačkam a veríme, že ich víťazstvo bude motiváciou aj pre ostatných čitateľov. Do projektu Rozčítané školy sa zapájame až do júna 2023. Výherkyne si vyberú zo zaslaných kníh knihu, ktorá ich oslovila a zaujala. 

            PaedDr. Lucia Siranová

             

      • 03máj
        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.