• 27okt
          • OZNAM

            ​​​​​​ZBER PAPIERA SA PREDLŽUJE DO 2. NOVEMBRA.​​​

            Papier môžete nosiť v obvyklom čase od 13:00 h do 16:30 h aj počas  prázdninových dní, okrem stredy.

      • 25okt
          • IMATRIKULÁCIA PRVÁKOV

            JA PRVÁK, SĽUBUJEM VÁM, ŽE NA HODINÁCH POZOR DÁM.

            PRIPRAVÍM SA RIADNE, DESIATU ZJEM KAŽDOPÁDNE.

            PÍSMENKÁ A ČÍSLA ÚHĽADNE NAPÍŠEM PEROM A NAKLONÍM ICH VŽDY SPRÁVNYM SMEROM.

            PRAVIDLÁ SLUŠNÉHO SPRÁVANIA DODRŽÍM VŽDY A RÁD, AK CHCEM BYŤ S TRIEDOU KAMARÁT.

             

            Týmito slovami sa dňa 23.10.2023 predstavili naši prváčikovia na slávnostnej imatrikulácií. Svoju šikovnosť a múdrosť predviedli v krátkom programe žiaci z 1.A, 1.B a 1.C triedy.

            Rodičia detí, pani riaditeľka a pani zástupkyňa boli očarení, keď videli, čo všetko sa deti za krátku dobu naučili. Deviatačka Lucka pasovala prváčikov kúzelnou veľkou ceruzkou za naozajstných žiakov našej školy a odovzdala im pamätný list.

            Pani riaditeľka zaželala veselým prváčikom veľa radosti a úspechov pri učení. To im prajeme aj my, triedne pani učiteľky: Dominika, Katka a Marianna.

                                                                       

      • 25okt
          • Večer svetlonosov

             

                Milí žiaci, vážení rodičia, malí i veľkí Ilavčania!

            Poďte si spríjemniť jesenný predprázdninový piatok a rozsvietiť ilavský park  Vašimi svetlonosmi! Vytvorte z tekvice ľubovoľné svietiace diela a prineste ich do parku, kde ich spoločne vystavíme a rozsvietime. Zoberte babky, dedkov i kamarátov! Čaká na Vás malá odmena a najkrajšie svetlonosy budú ocenené.  

               Stretneme sa tento piatok, 27. októbra 2023 o 17.hodine. Tešíme sa na Vás!

             

            Kolektív ZŠ v spolupráci s Mestom Ilava

      • 25okt
      • 24okt
          • Medzinárodný deň knižníc

            Medzinárodný deň školských knižníc sme si pripomenuli aj na 1. stupni. Žiaci našej školy priniesli rôzne knihy, ktoré už doma prečítali a chceli ich ponúknuť iným kamarátom. Medzi 105 – timi knihami sme našli rozprávkové knihy, encyklopédie, leporelá a náučné knihy.

            Chcem poďakovať všetkým žiakom, ktorí priniesli nejakú knihu a s radosťou ju posunuli iným a dievčatám – deviatačkam – Agátke, Nelke, Kike, Aďke, Eli a Emke, ktoré bol veľmi nápomocné pri výstavke a žiakom zadávali rôzne úlohy. Ak žiak odpovedal správne na nejakú otázku, mohol si vybrať ľubovoľnú knihu.

            Žiaci sa v dnešný deň nielen zabavili, ale aj obohatili svoju domácu knižnicu o novú knižku, ktorú si určite s radosťou prečítajú.  

             

                                                                                                                              Mgr. Marianna Jankechová

      • 24okt
          • Soviáda

            Na známosť sa všetkým dáva, že nás čaká veľká sláva.

            Soviáda sa už  chystá.

            Všetci žiaci, rodičia a učitelia sú srdečne pozvaní na " SOVIÁDU ", ktorá sa uskutoční vo štvrtok 26.10.2023. Otvorenie sovej zábavy a zápolenia bude o 14.00 pred budovou telocvične .
            Neváhajte, zapojte sa. S kamarátmi vytvorte 5 členné družstvá, ktoré budú medzi sebou súťažiť.
            Kostým nie je podmienkou, ale výhodou, najkrajšiu a najzaujímavejšiu masku odmeníme.

             Spríjemníme si predprázdninový čas a  jesenné popoludnie, pripravíme sa na  jesenné prázdniny, ktoré sa nám už blížia a každý sa na ne teší.

             

            Čo k súťaženiu potrebujeme :

                                  Mená členov družstva nahláste triednej pani učiteľke na I. stupni a na II. stupni nahláste mená členov družstva pani učiteľke Frýdeckej alebo pani vychovávateľke Koyšovej (môžete napísať v správe na EduPage). Nahlásenie družstiev je do stredy 16.00 hod.                                                                                                                                      

             


             

             

      • 22okt
          • KORČULIARSKY KURZ

            Od 9.10.- 13.10. a od 16.10.- 20.10. 2023 sa naši prváci, druháci  a úvodný ročník zúčastnili kurzu korčuľovania. Na Zimnom štadióne Spartak Dubnica nad Váhom sa všetci zhostili svojej pohybovej aktivity statočne a bojovali s tvrdým ľadom ako sa patrí. Mnohí z korčuliarov sa postavili na korčule prvýkrát. Iní sa výborne zdokonalili a ukázali svojim spolužiakom, že aj toto sa dá zvládnuť. Okrem toho, že urobili niečo pre svoje zdravie, naučili sa korčuľovať dozadu, obchádzať prekážky, dávať pozor na seba a taktiež na svojich spolužiakov, zároveň sa naučili  prijímať  aj boľavé pády. Veľmi sa tešíme z ich pokrokov a najväčšiu radosť máme z tých, ktorí šli na ľad so strachom, strach odohnali a začali sa tešiť z pohybu, ktorý im bol ponúknutý. Všetkým deťom a p. učiteľkám  patrí veľká pochvala za zvládnutie tohto kurzu. Poďakovanie patrí skúseným trénerom, ktorí našich korčuliarov počas celého týždňa povzbudzovali a pomáhali im prekonať prvé prekážky na ľade.     

                                                                                                      PaedDr. Lýdia Horáková 

      • 18okt
          • ZBER PAPIERA

            Základná škola organizuje jesenný zber papiera od 23. októbra 2023

            Zviazaný papier odovzdáte pánovi školníkovi v  čase od 13:00 hod. do 16:30 hod.

            Najlepší zberači budú odmenení.

      • 16okt
      • 12okt
          • Základný plavecký výcvik

            Tretiaci v dňoch 2.10. – 6.10.2023 vymenili priestory školy za plavecký bazén, aby absolvovali základný plavecký výcvik v Krytej plavárni v Púchove. Pod dohľadom skúsených tréneriek sa zoznamovali s vodou a rozvíjali svoje plavecké zručnosti. Cieľom kurzu bolo adaptovať sa na vodné prostredie, naučiť sa dýchať do vody, pohyby vo vode, skoky a pády do vody a získať základné plavecké pohyby s nadľahčovacími pomôckami, ale aj bez nich. Žiaci boli rozdelení do viacerých družstiev a počas celého týždňa zlepšovali svoje plavecké zručnosti. V závere výcviku boli odmenení diplomom. Najdôležitejšia bola ich radosť z pobytu vo vode, čo bolo aj vidieť na ich tvárach. Mnohé získali presvedčenie, že plávanie je pekný šport a záľuba, ktorej sa oplatí v budúcnosti venovať.

                                                                                                          Mgr. Eleonóra Kutejová

      • 10okt
          • SPOZNÁVAME SLOVENSKO...

            V piatok sa štvrtáci spolu s pani učiteľkami vybrali na výlet, aby posilnili vedomosti z vlastivedy o praktické zručnosti a  zážitkové učenie. Navštívili kultúrno-historickú pamiatku vybudovanú na Bradle - najvyššom vrchu Myjavskej Pahorkatiny -  pri meste Brezová pod Bradlom. Stavba na vrchole kopca je miestom odpočinku jednej z najväčších osobností slovenských dejín, Milana Rastislava Štefánika. Z Mohyly naša cesta smerovala do Hvezdárne a planetária v Hlohovci, kde si žiaci vypočuli zaujímavé informácie od pána sprievodcu. Prostredníctvom filmu o vesmíre získali predstavu o otáčaní Zeme, pochopili príčiny striedania dňa a noci a rovnako  ročných období. Rozšírili si vedomosti o Slnku, planétach, súhvezdiach či vesmírnych telesách. Cestu za Slnečnou sústavou  zavŕšili pozorovaním Slnka astronomickým ďalekohľadom. Veríme, že cesta za poznaním splnila svoj cieľ a obohatila vedomosti žiakov.

            PaedDr. Slávka Štefancová 

      • 10okt
          • Školská jedáleň - oznam k novoposkytnutým dotáciám na stravu

            Týmto dotknutým stravníkom oznamujeme, že dnes sme preradili z nedotovaných stravníkov medzi dotovaných tých stravníkov, ktorí zmeškali termín na podanie žiadosti o dotáciu na stravu v auguste 2023, žiadosť o dotáciu však podali najneskôr do 6.9.2023. Preradenie je možné súčasne spozorovať aj v zmene výšky kreditu stravníka, do ktorého sa premietla cena stravy, ktorá bola doteraz stravníkom platená a bola na ňu dodatočne priznaná dotácia.

            Tých nedotovaných stravníkov, ktorí podali žiadosť po 6.9.2023, preradíme medzi dotovaných v ďalšom termíne po priznaní dotácie na stravu.

            Súčasne rodičov upozorňujeme, že sme aktivovali systém na automatické zastavenie výdaja stravy stravníkom so záporným kreditom, ktorý bol zatiaľ pozastavený.

             

            Vedúca ŠJ a administrátor systému Edupage

            10.10.2023

      • 10okt
      • 09okt
          • Detská atletika - seminár

            Slovenský atletický zväz v rámci projektu

            Detská atletika organizoval dňa 8.10.2023 v Bratislave seminár:

            Detská atletika 2023.

            Aj naši pedagógovia PaedDr. Lýdia Horáková a PaedDr. Ingrid Príbelszká sa zúčastnili stretnutia s poprednými odborníkmi v oblasti detskej atletiky ako sú: 

            Rudo Pátek – kondičný tréner a tréner atletiky

            Ivan Čillík – profesor na UMB BB, tréner atletiky

            Naďa Bendová – trénerka roka 2022, 2019, 2017

            Marián Jelínek – tréner, kouč, manažér

            Mnoho ínšpirácií, ktoré mali možnosť načerpať v uvedenej aktivite obohatí ich prácu na hodinách telesnej výchovy, ako aj v krúžkovej činnosti. 

             

            https://www.detskaatletika.sk/semina-detska-atletika-2023-821

      • 06okt
          • DEŇ JABLKA V 1.B 

            Jabĺčka sú od nepamäti dôležitou súčasťou nášho jedálnička. Sú typickým jesenným ovocím, a aj preto si ich vieme vychutnať na sto spôsobov: surové, ako súčasť ovocných šalátov, ale obľúbené sú aj jablkové koláče či rôzne šťavy.

            Deň jablka sme si pripomenuli aj v triede 1.B.

            Žiaci na hodine matematiky priraďovali čísla k počtu jabĺčok v košíkoch. Na slovenskom jazyku vyfarbovali hlásky podľa zadania a aj si precvičili čítanie hlások. Vedľa určenej hlásky napísali rovnakú hlásku. Manuálne zručnosti si žiaci cibrili strihaním a obmotávaním papierových jabĺčok vlnou. Sladké, voňavé a šťavnaté jabĺčka žiaci ochutnali v surovom stave.

            Všetci žiaci z 1.B sa v tento deň nielen naučili veľa vecí, ale sa aj spoločne zabavili. Sú to veľmi šikovné deti.

             

                                                                                                                                              Mgr. Marianna Jankechová

      • 06okt
          • Divadelné predstavenie v Bratislave

            Dňa 05. 10. 2023 žiaci 8. a 9. ročníkov navštívili Divadlo P. O. Hviezdoslava v Bratislave. Absolvovali sme divadelné predstavenie, ktoré nieslo charakteristický názov "Buchny, Kopny . . (trnavský slang), ktoré mapovalo prierez slovenskou literatúrou a jednotlivými literárnymi dielami. Divadelné hra bola žiakom aj napriek edukačnému zameraniu podaná  humornou formou. Žiaci sa naučili, ako správať v divadle počas samotného predstavenia a obohatili si svoj kultúrny život. Predstavenie sa páčilo, herci podali výborné výkony a my sme sa pomaly pobrali všetci naspäť do našej Ilavy. Verím, že sa opäť spoločne stretneme na kultúrnom podujatí! 

             

            PaedDr. Lucia Siranová

      • 04okt
          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.