• 27apr
          • DEŇ ZEME V 4.A TRIEDE

            Máme radi našu planétu Zem, našu krajinu a prostredie, v ktorom žijeme.  22. apríl je preto významným dňom pre nás všetkých, lebo si viac ako inokedy pripomíname dôležitosť ochrany prírody.  

             Aj tento rok, ako zvyčajne, si pani učiteľka Hulínková, koordinátorka environmentálnej výchovy, pripravila na začiatku vyučovania tematickú reláciu ,,Investuj do našej planéty,“ ktorou nás všetkých prinútila zamyslieť sa nad tým, ako začať spoločne, hoc aj maličkosťami, obnovovať našu planétu.

            Piatkové vyučovanie sa teda v štvrtej triede celé nieslo v duchu Dňa Zeme. Na slovenskom jazyku a matematike  žiaci riešili tematické pracovné listy a spoločne vytvárali pojmovú mapu o tom: akú by  chceli mať našu planétu, ako ju môžu svojím správaním chrániť a čo jej dobudúcna prajú. Ani hodina výtvarnej výchovy nebola výnimkou, prostredníctvom maľby poukázali deti na nebezpečenstvo znečistenia prírody a dôležitosť starostlivosti o našu Zem. Všetci sa však najviac tešili von, upratovať a čistiť areál školy. Vyzbrojení rukavicami a igelitovými vrecami pozbierali všetko, čo do okolia školy nepatrí.                                                                

            Cieľom bolo rozvíjať environmentálne povedomie detí tvorivým a hravým spôsobom, naučiť ich chrániť prírodu, starať sa o ňu, a tak zveľaďovať životné prostredie. Každý žiak svojou troškou pomoci prispel k zlepšeniu nášho životného prostredia.

                                                                                          Mgr. Lýdia Horáková

      • 27apr
          • PYTAGORIÁDA

            Martinko Laurenčík, žiak z 3.B triedy, veľmi rád rieši rôzne, aj zložitejšie príklady z matematiky, a preto neváhal a zapojil sa do matematickej súťaže - Pytagoriády.

            Po úspešnom zvládnutí príkladov v školskom kole, postúpil do  vyššieho, okresného, kola, v ktorom získal krásne 2. miesto.

            Martinko, srdečne Ti blahoželáme, si veľmi šikovný!

                                 Mgr. Marianna Jankechová

      • 21apr
      • 27apr
          • A Slovo bolo u Boha

            V stredu, 27. apríla, sa žiaci našej školy zúčastnili v Trenčíne krajského kola recitačnej súťaže: A Slovo bolo u Boha. Súťažili v štyroch kategóriách.

            V I. kategórii nás zastupovali žiačky z 2.A: Eliška OndrejátováStela Banincová, ktorá získala 2. miesto.

            V II. kategórii našu školu reprezentovali: Alžbeta Pružincová z 3.BZara Wiedermann zo 4.B ktorá získala 3. miesto; v III. kategórii Olívia Staňová z 5.C a Kristína Juríčková z 5.B, ktorá obsadila 2. miesto.

            V IV. kategórii nás zastupovali: Kiara Svedková z 8.A a Filip Žáčik z 9.A.

            Všetkým srdečne blahoželáme a spolu s nimi sa tešíme z ich úspechov.

      • 27apr
          • VIA HISTORICA

            22. apríla navštívila našu školu šermiarsko-divadelná družina ,,Via Historica,” ktorá našim žiakom ponúkla štylizovanú hodinu dejepisu zameranú na slovenské dejiny. Priestory telocvične sa na chvíľu zmenili na divadelnú scénu a žiaci mali možnosť vidieť dobové kostýmy, historické zbrane i šermiarske súboje v humorných divadelných scénkach. Zážitkovou formou sa dozvedeli historické fakty a boli interaktívne zapájaní do programu.

      • 19apr
          • Deň Zeme

            22. apríl - Deň Zeme 

             

            Obdobie okolo Dňa Zeme je čas, aby sme sa my ľudia - obyvatelia planéty Zem - pozastavili v našom civilizačnom zhone a zamysleli sa nad tým, kde sa vlastne nachádzame, čo všetko naším konaním ovplyvňujeme a kam týmto konaním smerujeme... Planéta Zem citlivo reaguje na naše nevhodné zásahy a jej negatívne zmeny pociťujeme už dlhý čas, minimálne od roku 1970, kedy sa po 1.krát oslavoval celosvetovo Deň Zeme. V tomto roku si pripomíname už 52.výročie jeho osláv. Každoročne sa v rámci Dňa Zeme vyhlasuje ústredná celosvetová téma.

            Téma Dňa Zeme 2022 má názov:

            „Investuj do našej planéty“

            a je zameraná na vzdelávanie a zvyšovanie povedomia ľudí ohľadom alarmujúceho stavu životného prostredia našej planéty, o jeho príčinách, a tiež o možnej náprave súčasného stavu. Téma Dňa Zeme 2022 vyzýva obyvateľov celého sveta k tomu, že teraz nastal naliehavý čas na potrebné zásahy do obnovy planéty, že všetci ako celok musíme spoločne investovať do našej planéty . Pretože iba zelená budúcnosť je prosperujúca budúcnosť. Týka sa to nás všetkých. Každý môže prispieť do spoločného snaženia. Aj maličkosťou... Napríklad aj správnym triedením odpadu... A hoci je ešte čas na vybudovanie zdravej planéty pre nás, pre naše deti a ich deti, toho času nie je až tak veľa... Keď pozorne vnímame, čo sa okolo nás posledné 2-3 roky deje, správne si uvedomujeme, že času na zmenu je málo . Čo teda urobíš? Čo môžeš urobiť? Treba len popremýšľať  - akákoľvek aktivita znamená niečo, každý jednotlivec je súčasťou kolobehu zmien

            „Ak pohneme jedinou vecou v prírode, zistíme, že je prepojená s celým zvyškom sveta.“  (John Muir)

             

                                                                                         Ing.Katarína Hulínková, koordinátor ENV

      • 13apr
      • 08apr
      • 06apr
      • 05apr
          • Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna žiakom 5. až 8. ročníkov

            Riaditeľka Základnej školy, na Medňanskej ulici 514/5 v Ilave oznamuje žiakom 5.-8. ročníkov a ich zákonným zástupcom, že rozhodla o poskytnutí voľna podľa § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov na deň 06. 04. 2022

                Riaditeľské voľno bude poskytnuté z dôvodu Testovania 9 pre žiakov 5. až 8. ročníkov

                Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín od 07. 04. 2022.

                Mgr. Dana Škultétyová                                                                                                

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.